Hellup! De Allerlangste…???


Instructies voor de bruiden…

Hoe ziet de dag er uit?
9.00 uur             Deelnemers arriveren op de Philipsstraat 18 in Zoetermeer

9.00 – 11.30 uur Schminken, bevestigen hoofdtooien

11.30 uur             Kleine lunch, snel nog even plassen

12.00 uur             Jurken aantrekken

12.30 uur             Uitleg over de route en de performance, opstellen stoet

13.00 uur             Vertrek van de stoet naar het dobbe-eiland

13.45 uur             Start uitrollen van de sleep, aanvang picknick

16.00 uur             Bekendmaking record door notaris, einde performance

16.15 uur             Vertrek bruiden naar Philipsstraat

16.30 uur             Schmink verwijderen, jezelf fatsoeneren voor de afsluitingsborrel

17.15 uur             Borrel

Hoe zien de bruiden er uit?

De ‘bruiden’ dragen op deze dag de jurk die zij hebben gereserveerd. Deze jurk is in de tussentijd bespetterd met zwarte verf en ziet er dus iets anders uit als toen je deze uitzocht. Op je hoofd krijg je een tooi van tule. Je gezicht wordt wit geschminkt en je krijgt zwarte ogen en lippen. De bruiden krijgen witte sokken over hun schoenen. Elke bruid draagt een kussentje in één hand.

De stoet

Vanaf het vertrek aan de Philipsstraat begint de performance. De ‘bruiden’ worden in open wagens vervoerd naar het punt waar de sleep uitgerold wordt. De stoet wordt begeleid door muziek. Aan ‘fitte bruiden’ wordt gevraagd of zij met de wagens mee willen lopen. Dit is een aardige wandeling. Vanaf het moment van vertrek geldt dat de bruiden serieus deelnemen aan de performance zoals Lichel deze bedoeld heeft. Je bent allemaal onderdeel van een kunstproject! Dit betekent: niet praten, niet bellen,niet roken, eten of drinken en niet zwaaien naar bekenden. Zodra de sleep is uitgerold en de picknick begint, is het tijd voor ontspanning. Alle bruiden nemen deel aan de picknick en nodigen mensen uit om dit ook te doen.

Lichel legt voor vertrek uit wat er van je verwacht wordt bij het uitrollen/ dragen van de sleep. Volg zijn instructies en die van de organisatie op, want we zijn met veel te veel mensen om nog te overleggen.

Waar wordt voor gezorgd?

Bij aankomst op de Philipsstraat ontvang je een papieren tas waarin je jouw persoonlijke bezittingen kunt stoppen. Ook ontvang je een persoonlijk nummer. Dit nummer staat op de tas en is tevens het nummer van je bruidsjurk. Er is in de hal voldoende te eten en drinken, ook wordt er gezorgd voor een kleine lunch voor vertrek. Er is schmink en er zijn mensen die kunnen schminken. Hierbij kunnen de ‘bruiden’ elkaar ook helpen. Ook zijn er kapsters die kunnen helpen bij het bevestigen van de hoofdtooi. Vlak voor de stoet vertrekt doe je de sokken over je schoenen. Deze sokken krijg je bij vertrek uitgereikt. Voor het afschminken zijn er teiltjes met water. In de omgeving van het dobbe-eiland, waar de sleep wordt uitgerold, zijn toiletten beschikbaar gesteld. In de hal en tijdens de performance is EHBO aanwezig. Meerdere fotografen zorgen voor visuele vastlegging van het project. Ook wordt er gefilmd. Na afloop willen wij iedereen graag een drankje en wat lekkers aanbieden!

Waar moet je zelf voor zorgen?

Zorg dat je makkelijke kleren aan hebt, die je in de papieren tas kunt stoppen. Neem niet teveel kostbaarheden mee (sieraden, mobiele telefoons, fototoestellen etc.). Er blijven mensen achter in de hal, maar de organisatie is niet aansprakelijk voor het kwijtraken of beschadigen van persoonlijke bezittingen van de deelnemers.

Draag onder je jurk kleding die past bij je jurk. Heb je een strakke jurk, draag er dan een strak shirtje onder. Zorg dat je ‘net’ ondergoed draagt dat niet te strak zit en dat niet zichtbaar is. Als je wilt kun je een witte legging of panty onder de jurk aantrekken. Als het koud is mag je een wit sjaaltje of wit vestje (mits passend bij de vorm van je jurk) aantrekken. Het is niet de bedoeling dat je handschoenen, een hoedje of opzichtige sieraden aanhebt of dat je een tasje draagt.

Trek makkelijke schoenen aan. Als je witte schoenen hebt waar je een hele dag op kan lopen heeft dat de voorkeur. Zorg er anders voor dat de schoenen niet te groot (grof) zijn, anders passen de sokken er niet over heen.

Neem voor het afschminken zeep, een washandje, handdoekje en gezichtscrème mee. Een kam of borstel is misschien ook handig.

Andere punten van aandacht:

  • Neem ’s morgens geen familie of vrienden mee naar de hal (tenzij ze ook meedoen natuurlijk). Honden zijn in de hal ook niet toegestaan.
  • In de hal wordt niet gerookt.
  • Kinderen die zich hebben opgegeven voor deelname, moeten begeleid worden door een ouder. De organisatie is niet aansprakelijk voor de kinderen en heeft geen capaciteit om de kinderen extra aandacht te geven of in de gaten te houden.
  • Als het regent gaat de hele performance gewoon door.
  • De jurken, sokken en hoofdtooien mogen niet mee naar huis worden genomen!

Twijfels?

6 september 2009 wordt een dag om nooit te vergeten. Dit geldt zeker voor de deelnemers, de participanten en vrijwilligers, de kunstenaar en de organisatie. Er wordt alles in het werk gesteld om het een leuke en bijzondere dag te laten zijn. Mocht het nou zo zijn dat je op basis van deze informatiebrief het toch niet ziet zitten en wil jij (of je kind) er ondanks alles vanaf zien? We hopen het natuurlijk niet, maar laat het ons dan zo snel mogelijk weten, zodat we nog naar andere mensen kunnen zoeken. We kunnen voor het slagen van de performance geen ‘bruid’ missen.

Telefoonnummers van de organisatie op 6 september:
Ed Boutkan: 06-25087955
Natalie Vinke: 06-30988489
Bert Arendse: 06-53146970
Henk Welner: 06-29278125

Download hier deze instructies

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: